Opptakskriterier og prioritet

Lovpålagte kriterier for prioritet

• Barn med nedsatt funksjonsevne. Krav til dokumentasjon: Skriftlig attest fra lege/psykolog, logoped, PPT og/eller sosiale medisinske institusjoner som bekrefter nedsatt funksjonsevne.
  • Barn som barneverntjenesten har overtatt omsorgen for. Krav til dokumentasjon: Vedtak fra barneverntjenesten.
  • Barn som har behov for hjelpetiltak fra barneverntjenesten. Krav til dokumentasjon: Vedtak fra barneverntjenesten

Kommunale kriterier for prioritet i tillegg til de lovpålagte

• Barn som er i en vanskelig livssituasjon på grunn av sykdom og lignende, og /eller sosiale vansker, eller av andre grunner har særlige behov. Krav til dokumentasjon: Skriftlig attest fra lege/psykolog og/eller sosiale medisinske institusjoner som bekrefter den vanskelige livssituasjonen.
  • Barn der begge foreldre er tospråklige/minoritetsspråklige, med unntak av svensk og dansk. Krav til dokumentasjon: Pass.
  • Barn av eneforsørgere som er arbeidssøkende, i arbeid eller utdanning. Krav til dokumentasjon: Bekreftelse fra NAV om enslig forsørgelse og om en er arbeidssøkende, eller bekreftelse fra arbeidsgiver/utdanningssted om en er i arbeid eller utdanning.
  • Søsken av barn som allerede har plass i den barnehagen det søkes til. Krav til dokumentasjon: At det fremkommer i søknaden at barnet har søsken i den barnehage det søkes i.

Private barnehager har egne vedtekter med egne opptakskriterier som bestemmer hvordan plassene tildeles. Vedtektene finner du på de private barnehagenes hjemmesider.

Dersom det søkes om prioritet til barnehageplass, må dokumentasjon som kreves sendes

Telefontid: kl. 08-15.30

Vakttelefoner