Hvordan kan du påvirke politisk

Reglement for åpen spørretid i kommunestyret.

1. Umiddelbart før kommunestyrets møter settes etter navneopprop, gjennomføres det inntil 30 minutter offentlig spørretid i møtesalen.  Møtet settes straks dersom det ikke er spørsmål, eller så snart disse er besvart. Ordningen med spørretid gjelder ikke i forbindelse med økonomiplan- og budsjettmøtene.
  2. Spørsmål som ønskes fremmet må presenteres for ordføreren senest kl. 12.00, to dager før møtet. Gruppelederne bør straks underrettes om spørsmålene.
  3. Alle personer bosatt i Lindesnes kommune kan stille spørsmålet til ordføreren eller kommunestyret. Kommunestyrets medlemmer kan ikke selv delta som spørrere. Rettes spørsmålet til kommunestyret avgjør møtelederen hvem som skal svare. Det kan stilles skriftlige spørsmål - disse leses opp av møtelederen og blir besvart. Spørreren og svareren får ordet to ganger hver, øvrige talere kan få ordet en gang.
  4. Spørsmålene må gjelde kommunale forhold og være av allmenn interesse for kommunens innbyggere.
  5. Spørsmålene skal være korte - det må normalt ikke ta over ett minutt å stille dem, og de må kunne besvares i løpet av to minutter.
  6. Spørsmål som bør stilles til den kommunale administrasjonen avvises. Spørsmål som ikke forsvarlig kan besvares umiddelbart, utsettes til neste møte.

Kommunestyret avgjør tvilsspørsmål om reglementets forståelse.

Telefontid: kl. 08-15.30

Vakttelefoner