Kompetansenter Sør

Kompetansesenter Sør ble etablert 01.01.2013 som et interkommunalt samarbeid mellom kommunene Audnedal, Hægebostad, Lindesnes, Marnardal og Åseral. Senterets satsningsområder ligger spesielt innenfor tidlig innsats og systemisk arbeid. Prioriterte områder er knyttet til organisasjonsutvikling, endringsarbeid, barnehage- og skolemiljø, språk, lesing og skriving og tilpasset opplæring. Arbeidet er forskningsbasert og forankret i regionale og nasjonale satsninger og strategier.

Fagmiljøet ved Kompetansesenter Sør er relativt lite, og det har derfor vært viktig å etablere samarbeid med eksterne fag- og forskningsmiljø for å sikre kvalitet i tjenestene. Det er, og har vært, etablerte samarbeid med blant annet Nasjonalt senter for læringsmiljø og atferdsforskning (UiS), Universitetet i Agder, Learnlab, Conexus, Statped sørøst og Agderforskning. De eksterne kompetansemiljøene er viktige samarbeidspartnere for Kompetansesenter Sør, og de har bidratt med intern kompetanseutvikling, med innhold i lærende nettverk og på felles regionale planleggingsdager. Forskningsbasert kunnskap og nærhet til kompetanse- og forskningsmiljøer er en viktig del av Kompetansesenter Sørs strategi for kvalitetssikring av utviklingsarbeidet i oppvekstsektoren i distriktet.

Kompetansesenter Sør har siden oppstarten hatt et stort fokus på organisasjons- og kvalitetsutvikling. Hele den kommunale barnehage- og skoleorganisasjonen omfattes av utviklingsarbeidet i distriktet; barnehagemyndighet, skoleeier, barnehage-/skoleleder, læringsloser, og pedagoger i barnehager og skoler møtes for å drøfte helhetlig barnehage- og skolebasert kompetanseutvikling på de enkelte enhetene, i kommunene og i regionen. Læringslos er et begrep og en rolle i distriktet som har erstattet rollen som spes.ped.koordinator på skolene. Læringslosene er ansvarlig for skolens utviklingsarbeid, sammen med rektor, og har et spesielt ansvar for tilpasset opplæring, kollegaveiledning og lokalt endringsarbeid.

I Perioden 2011-2014 gjennomførte Agderforskning en evaluering av samarbeidet om utvikling av barnehager og skoler mellom kommunene i Lindesnesregionen. I sin FoU-rapport, Løfte i flokk 2014/4, skrev de bl.a at Kompetansesenter Sør allerede var blitt ”en helt nødvendig ressurs for kontinuerlig fremdrift av arbeidet med utvikling og kvalitetssikring av regionens oppvekstsektorer”.

Det er ingen kontakter å vise

Lindesnes kommune

Postadresse: