Nyplass skole | Lindesnes

Nyplass skole

Nyplass skole er den største av tre barneskoler i Lindesnes kommune. Skolen ligger i kommunesenteret Vigeland, vegg i vegg med Lindesnes ungdomsskole.

På Nyplass skole er det 265 elever fordelt på 1. – 7. trinn. Vi har også SFO med to avdelinger. Skolen ligger ved Vigeland sentrum, med god tilgang til flotte turområder, idrettshall og utendørs idrettsanlegg like utenfor skolegården. Det arbeider 26 lærere og 15 fagarbeidere på skolen, i tillegg til rektor, inspektør og sekretær. Vi er også glad for å ha lærlinger hos oss, samt personer i språkpraksis.

Nyplass skole ønsker å bli opplevd som en skole hvor alle kan føle seg trygge og trives. Det er et viktig utgangspunkt for læring. Vi ønsker å ha en kultur der vi ser hver enkelt elev, hver enkelt forelder, hver enkelt ansatt og alle som besøker skolen vår. Vi ønsker at alle skal bli møtt på en god måte slik at de føler seg verdsatt og verdifulle. Blir du sett for den du er, er det enklere å føle seg trygg i leken. Det er enkeltere å få lyst til å lære når en føler seg trygg, og da får en mest sannsynlig også mer lyst til å lære.
Vi her på Nyplass skole ønsker å løfte hver enkelt elev opp og fram slik at hun/han kan oppleve mestring hver dag. Det er slik vi vokser og utvikler oss som mennesker, og det er slik samfunnet vårt vokser og utvikler seg.
Vi må av og til kaste oss ut i det ukjente. Det er enklere å få til hvis en har en trygg grunnfølelse av at jeg er verd noe og at noen trenger meg. Astrid Lindgren lærte oss noe gjennom noen ord fra Pippi: "Det har jeg aldri prøvd før, så det tror jeg sikkert jeg kan klare.» Når en våger å kaste seg ut i noe nytt, er læringseffekten stor, og mestringsfølelsen kommer fort når en mestrer nye oppgaver.

• Nyplass skole

Lindesnes kommune