Vigmostad barnehage og SFO

Vigmostad barnehage er en kommunal barnehage nord i Lindesnes kommune. Vi er en 1-avdelings barnehage og driver i tillegg SFO.

Vigmostad barnehage er en kommunal barnehage med en flott beliggenhet i hjertet av bygda, nord i Lindesnes kommune. Barnehagen ble bygd i 1997. I 2006 ble den utvidet til dobbelt areal med et tilbygg. Vi er en 1-avdelings barnehage som pr dags dato kan tilby 30 plasser til barn i alderen 0 – 6 år. Selv om vi er en 1-avdelingsbarnehage, velger vi å dele barnegruppen opp i aldersinndelte grupper store deler av kjernetiden. Småtroll 0-3 år og Sjarmtroll 3-6 år. Dette gjør vi for å bedre legge til rette for aktiviteter og utfordringer tilpasset det enkelte barn.

Barnehagen er tilrettelagt for funksjonshemmede barn. Barnehagen har skole og fritidsordning (SFO) og har egen plan.

I Vigmostad barnehage legger vi stor vekt på å gi barna en fin hverdag. Barna skal føle seg som en del av et fellesskap og vi er opptatt av omsorg og det å bry seg om hverandre. Vi voksne skal møte barna på en tydelig og nærværende måte og gi dem trygge og gode rammer – HVER DAG.

Barnehagen skal være et godt sted å være både for små og store. Barna skal føle seg sett, hørt og bli tatt på alvor. Barna skal føle seg som betydningsfulle enkeltindivider og ha innvirkning på sin hverdag her i barnehagen.

Vi ønsker å bruke omgivelsene og ressursene i nærmiljøet. Vi har bl.a. flere gode turmål som lavvo, grillhytte i gangavstand fra barnehagen som brukes hyppig. Vi er omringet av flott natur og går ofte turer i skogen – vi ønsker å gi barna fine naturopplevelser året rundt!

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til vår barnehage.

• Vigmostad barnehage og SFO
    Leder: