Hopp til her

Ukjent fiskesykdom hos laks - ta dine forholdsregler

Det er funnet syk laks i flere elver på Øst- og Sørlandet siden laksefisket begynte i år. Fiskere bes om å ta forholdsregler for å unngå mulig smitteoverføring mellom elvene.

Ukjent fiskesykdom

Hva skal du gjøre - ikke gjøre?

• Det er forbud å flytte levende eller død fisk til andre vassdrag/elver eller andre deler av samme vassdrag/elv.
  • Fiskeutstyr, båter og andre gjenstander som er brukt i en elv SKAL tørkes eller desinfiseres.
  • Gjenutsetting (catch and release) av laks er ikke lenger tillatt.
  • Syk laks SKAL leveres oppsynet/Elveeierlaget og teller ikke på kvoten.

Les mer her

Telefontid: kl. 08-15.00