• Hjem
  • Nyheter

Innbyggerundersøkelsen 2018 - resultater

Etter undersøkelsens utvidede svarfrist 27. oktober, endte svarprosenten på 35%. Det er godt over landsgjennomsnittet. Vi hadde håpet på et høyere antall svar, men de vi har fått gir et pålitelig bilde av innbyggernes meninger. Svarene i undersøkelsen vil vi bruke i vårt lokale forbedringsarbeid og ta med oss inn i byggingen av nye Lindesnes kommune.

Hva fant vi ut?

Etter gjennomgang av rapporten ser vi at det er flest eldre som har svart. 36,8 % av de som har svart er 67 år eller eldre. Det er også gjennomgående at de som har svart har bodd lenge i kommunen. Hele 77,8 % har bodd i kommunen i 15 år eller mer.

Oppsummert viser svarene at innbyggerne i Lindesnes er noe mer fornøyde med kommunens tjenester og annet vi spør om, enn innbyggere i andre kommuner som har gjennomført undersøkelsen. Generelt er det også slik at de som selv har erfaring fra tjenestene er mer fornøyde enn de som ikke har brukt tjenesten siste 12 mnd.

Lindesnes kommunes innbyggere er fornøyd med kommunens helse og omsorgstjenester, og de er også fornøyd med barnehage og grunnskole. Derimot er dere ikke fornøyd med veistandarden og –vedlikeholdet, og dere vet heller ikke hva kommunen gjør for å møte klimautfordringene.

Busstilbudet ble pekt på som for dårlig. Dette råder ikke kommunen over selv så her er det påvirkningsarbeid overfor fylkeskommune og Agder Kollektivtrafikk som må til.

Rapport fra undersøkelsen

xlsxInnbyggerundersøkelse - rapport

Takk for hjelpen!

Vinner av konkurransen blir snart trukket og kontaktet.

Katrine Homme
Ansvarlig for undersøkelsen