Skriftstørrelse

  • Hjem
  • Nyheter
  • Friluftslivets uke 1.- 9. september i Lindesnes kommune

Friluftslivets uke 1.- 9. september i Lindesnes kommune

Lag og foreninger i Lindesnes stiller opp med mange spennende turer og friluftsaktiviteter første uka i september. Det blir turer både til fots, på sykkel, hest og i kajakk over hele kommunen.

- Vi er veldig fornøyde med responsen og håper mange vil delta på noe av det skjer i friluftslivets uke, sier folkehelsegruppa i Lindesnes kommune, som har invitert med lag og foreninger på friluftslivets uke.

Folkehelsegruppa 2018

 Folkehelsegruppa i Lindesnes kommune; f.v Espen Walter, Irene Gunnestad, Anne Lans Syvertsen, Lene R. Hægbostad, Melvin Kleiven og Atti Eikaas. David Andersen var ikke tilstede.

Målet er å i få flere med ut på tur, ta i bruk naturen til ulike aktiviteter og gjøre folk oppmerksom på alle tilbudene og de flotte turområdene vi har i vår kommune.

Det blir tilbud om transport fra Lindesnes Frivilligsentral (1. etasje i Knutsen-bygget på Vigeland sentrum) til oppmøtested for de fleste arrangementene. Minibussen kjører en halv time før turene starter. Tilbudet er for de som ikke har muligheter for å komme seg til oppmøtestedet på egen hånd. Kontakt Frivilligsentralen for mer informasjon: tlf. 41441551.

Hva skjer? 

Søndag 2. september, kl. 10.00 - Havpadletur i Lindesnesskjærgården.
Les mer her: https://friluftslivetsuke.no/aktivitet/havpadletur-i-lindesnesskjaergarden/.Felles padletur i kajakk for å bli litt kjent med skjærgården i Lindesnes. Passer for personer som er noe øvet på å padle i kajakk. Må ha med egen kajakk. Møt opp på parkeringsplassen ved stranda på Snig. Felles transport fra Frivilligsentralen kl. 09.30. Henting av kajakk avtales tlf. 41441551
Søndag 2. september kl. 11.00 - Ettersommertur på sydspissen.
Langs den gamle postveien fra Syrdal til Stusvig. Ca. 5 km.  Møtested: Bakerovnen, p-plassen ved Lindesnes fyr. Ønsker påmelding: tlf. 38 25 54 20. Tilbud om transport kl. 10.30 fra Frivilligsentralen.
Søndag 2. september kl. 12.00 - Åpen Dag på Solstrand.

Aktiviteter for store og små: Kano, Vannsklie, Vannballer, Bungeerun, Rodeo-Okse, Luftballer, Hoppeslott/Hoppepute. Grillen er varm, ta med egen grillmat. Åpen kiosk - salg av slush, is, brus mm.

Søndag 2. september kl. 13.00 - Islandshestens dag 

https://friluftslivetsuke.no/aktivitet/islandshestens-dag/ Aktivitetsdag for hele familien med presentasjon av islandshesten og Saga Islandshestlag. Rideshow, gymkhana, barneridning, smiing av hestesko. Kiosk med varm mat, kaffe og kaker. Løland i Vigmostad 

Mandag 3. september kl. 11.00 - Tur i lysløypa på Vigeland.

https://friluftslivetsuke.no/aktivitet/tur-i-lysloypa-pa-vigeland/ Bli med på gåtur i lysløypa ved Kilsbekken, møt opp ved Lindesneshallen. Sør-Audnedal helselag serverer kaffi og noe å bite i.

Mandag 3. september kl. 18.00 - Tur til Mønestadsteinen
En av de høyeste toppene på Lindesneshalvøya (194 moh). Turen er 3 km, ta gjerne med niste. Hvor: Ta av mot Stusvik ved Ramsland (mellom Spangereid og Lindesnes fyr). Kjør opp bratt stigning. Oppmøte langs veien når du kommet opp på heia. Tilbud om transport kl. 17.30 fra Frivilligsentralen.
Tirsdag 4. september kl. 14.30-16.00 - Familietur med hest
Hver familie får en hest de skal stelle og kan bytte på å ri. Tur innover mot Støle. Passer for alle. Pris: 200 kroner. Påmelding til Lene Løvsland, tlf. 959 32 517, epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Oppmøtested: Lille Leland Gård, Lelandsveien 951,
Tirsdag 4. september kl. 10.00-12.00 - Lindesnes omsorgssenter - ruslevenner
https://friluftslivetsuke.no/aktivitet/lindesnes-omsorgssenter-ruslevenner/
Tur i nærområdet med beboerne ved Lindesnes Omsorgssenter. Det er frivillige som tar beboerne med på tur og det er et populært tilbud for de som bor på senteret. Bli med oss på tur - kanskje du vil bli ruslevenn? Oppmøte i kafeen på Lindesnes omsorgssenter.
Tirsdag 4. september, kl. 18.00 - Tur til Vardehei 
Tur til Vardehei (176 moh),  med god utsikt over Snigsfjorden og store deler av skjærgården. Ta med niste. Oppmøtested: Bedehuset ved Snig. Tilbud om transport kl. 17.30 fra Frivilligsentralen.
Onsdag 5. september kl. 17.00 - Tur til barfjelltoppen Skarstadheia  
Tur på ryddet sti, ca. 20 min. gange med relativt kraftig stigning. Skarstadheia (299 moh.)  er et av de beste utkikkstedene i Lindesnes kommune. Informasjon om gården Birkeland og treskjæreren Lars Birkeland som bodde her. Oppmøtested: i «Krogen» på Birkeland, Kårstølveien 469. Tilbud om transport kl. 16.30 fra Frivilligsentralen.
Onsdag 5. september kl. 18.00 - Sykkeltrim på Vigmostad
Sykkeltrim rundt Løland i Vigmostad, en runde på 8,3 km på asfalt. Passer for voksne og barn. Ta med sykkel. Trekning av gavekort kl 19.30. Start/påmelding ved Vigmostad Privatskole. Kr 20.
Onsdag 5. september kl. 19.00 Utetrening på Vigeland
https://friluftslivetsuke.no/aktivitet/utetrening-pa-vigeland/
Utetrening med tabata kroppsvekt på lekeplassen på Vigelandssletta, ved Mari Røsland på Shapes Treningssenter. Gratis for alle. Regner det blir treningen på Shapes.
Torsdag 6. september kl. 10.00 Gåtur i lysløypa på Trones.

https://friluftslivetsuke.no/aktivitet/gatur-i-lysloypa-pa-trones/ Bli med på tur i lysløypa på Trones, med kaffepause i Garestranda. Turen passer for alle. Oppmøte ved Betania på Spangereid. Arrangør Spangereid Helselag.

Søndag 9. september, kl. 10.30 - Familiesøndagstur til Bronehei på Støle

https://friluftslivetsuke.no/aktivitet/sondagstur-til-knaben/ En hyggelig søndagstur for hele familien til Bronehei på Støle. Turen er meget barnevennlig, 4 km på merket sti. Felles avreise fra Vigmostad grendehus, Audnedalsveien 1564, kl. 10.00. Værforbehold

Mer informasjon

Mer informasjon om de ulike arrangementene finner dere her: https://friluftslivetsuke.no/fylke/vest-agder/

Det er fortsatt mulig å sette opp aktiviteter eller turer. Send epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller ring til Anne Lans Syvertsen, tlf. 93 42 35 86.

  • Last updated on .

Lindesnes kommune

Postadresse:
Lindesnes kommune, postboks 183, 4524 Lindesnes

Besøksadresse:
Rådhusveien 9, 4520 Lindesnes

Åpningstider:
Mandag-fredag kl. 08:00-15:30

 

Sentralbord: 38 25 51 00
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.Kommunenummer: 1029
Organisasjonsnummer: 964 966 664

Personvern og informasjonskapsler

Logg inn

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me