• Hjem
  • Nyheter

Kunngjøring, offentlig ettersyn, landbasert leppefiskanlegg

Leppefisk.com AS har søkt Rogaland Fylkeskommune om tillatelse til å etablere oppdrett av berggylt på Høylandskjæret i Lindesnes kommune.

høringsfrist

Saken legges ut til offentlig innsyn i perioden 23. februar – 26. mars 2018

planbeskrivelse

Det nye anlegget vil ligge i område angitt med formål «fremtidig næringsbebyggelse» og område angitt med formål «fremtidig småbåthavn» i kommuneplanen. Det er meldt oppstart av planarbeid for området.

Det søkes om landbasert oppdrett av berggylt på en tomt på Høylandskjæret ytterst i Ramslandsvågen i Lindesnes kommune. Den produserte berggylten vil bli levert for utsett i merd i samkultur med laks i åpne merder. Produksjonsplanen er derfor styrt av sesongmessig for utsett i sjø. Berggylten utnyttes som rensefisk, og vil derfor være et viktig økologisk basert tiltak mot lakselus. Berggylt har et høyt temperaturoptimum for vekst og er derfor avhengig av oppvarmet vann. Bruk av kjølevann fra GE Healthcare for temperaturregulering vil være et viktig energiøkonomisk tiltak og bidrag til sirkulær økonomi. Anlegget vil være første trinn i en større utbygging av landbasert oppdrett basert på kjølevann på lokaliteten, hvor blant annet produksjon av postsmolt er aktuelt.

kontaktinformasjon

Eventuelle merknader til planforslaget må være innkommet til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller pr. post; Lindesnes kommune, Teknisk etat, Postboks 183 Vigeland, 4524 Lindesnes innen 26.03.18.

Lindesnes kommune vil innarbeide evt. innspill i en egen høringsuttalelse til Rogaland fylkeskommune i saken. Innspill vil også bli videresendt til fylkeskommunen.

Dokumenter i saken:

pdfHøringsoversendelse landbasert anlegg for oppdrett av berggylt ,Høylandskjeret

pdfSøknad om landbasert anlegg for leppefisk

pdfDokumentasjonsvedlegg

pdfUndersøkelse Høylandskjeret 2017